Alapítvány

Alapítvány célja

 

Az Alapítvány célja, tevékenységei:

Alapítvány neve: Szent Anna Intézményért Alapítvány

Székhelye: Jánoshalma Béke tér 11.

Adószám: 18341797-1-03

 

Napjainkban egyre nagyobb szükség van iskolai alapítványok létezésére.

A Jánoshalmi Szent Anna Katolikus Általános Iskoláért Alapítvány 1993 óta segíti és támogatja a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskolában folyó oktatási és nevelési tevékenységet.

Feladatának tekinti az iskolában és az óvodában folytatott tehetséggondozás támogatását, különös tekintettel a szociálisan hátrányos gyermekek esetében. A tanulmányi, sport és egyéb versenyeken való részvétel anyagi támogatása.Kiemelkedő eredményt elért tanulóink versenyeztetésének segítése

Tanulók, gyermekek, külső támogatók és szülők részére ösztöndíjakat alapítottunk az iskolában és az óvodában, melyet Pro Meritis, Pro Scolae díjnak neveztünk el és minden tanév végén tantestületi szavazás alapján ítéli oda az alapítvány kuratóriuma.

Az alapítvány anyagi támogatásával tudjuk minden tanévben megrendezni a futball és asztalitenisz házi bajnokságokat, minden második tanévben az egyházmegyei Szent Anna Énekversenyt.

Az iskolai és óvodai hagyományápolás és hagyományteremtés elősegítése, az iskola és az óvoda történetének feltárása, kulturális, sport és egyéb rendezvényeinek, tanórán és óvodai foglalkozásokon kívüli kulturális és sporttevékenység,nyári táborok, csoport és osztálykirándulások támogatása.

Nehéz anyagi körülményekkel rendelkező szülők is fordulnak az alapítvány kuratóriumához segítségért, étkezés támogatásához, egy iskolai kiránduláson, táborban való részvétel támogatáshoz.

Az legjelentősebb anyagi támogatás az intézménynek hogy hozzájárulunk a kulturált környezet kialakításához, az oktatás és nevelés körülményeinek javításához. Szerepet vállalunk az intézmény épületeinek megóvása, állagának javítása, a működéshez való hozzájárulás. Az iskola udvarában sportpálya, kerékpártároló került kialakításra, táblajátékok játszására alkalmas padok asztalokat tudtunk kihelyezni, egy kültéri fittness park került kialakításra és tűzzománc kemence és alapanyagok vásárlásával egy új tehetséggondozó műhelyt hoztunk létre.

Mindezeket szerény anyagi forrásokból, lépésről lépésre tudjuk megvalósítani helyi vállalkozók és szülők támogatására számítva.

 

 

 

Közösségi média

© 2023 Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola Készítette: Matricadiszkont

Keresés